top of page

Erkeklerde Erken Boşalma



Erken boşalma, cinsel birlikteliğin başlarında kişinin istemi olmadan boşalması durumudur. Erken bosalma genellikle erkekler arasında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Yaklaşık olarak her 3 erkekten birinin yaşamı boyunca bu problemle karşılaştığı bilinmektedir. Çok sık yaşanmadığı sürece aslında büyük bir problem haline getirilmemelidir.

Erkekler de cinsel yanıt 4 farklı aşama içermektedir: İstek, uyarılma, orgazm ve tatmin. Erken boşalmak ise üçüncü aşamadan önce meydana gelmesi durumudur. Erken boşalma sorunu erkekler arasında utanç verici buldukları, konuşmaktan kaçındıkları bir konudur. Genellikle erkekler bu sorunu partnerine çaktırmamak için çabalarken ilişki de bazı kopukluklar meydana gelir.

Erken boşalma sorunu için bazı risk faktörleri bulunmaktadır. Erkek cinsel organında sertleşmeyi kaybetme korkusu erken boşalmaya sebep olabilir. Kalp rahatsızlığı gibi bazı sağlık problemleri endişeye ve aşırı heyecana yol açtığı için erken boşalmaya neden olabilir. Bazı kimyasal ilaçların kullanım sıklığı da bu problemi beraberinde getirebilir. Aynı zamanda düzenli olmayan bir cinsel hayat, erken boşalma sorununu arttırabilir. Pek tabii bu sorunların yanı sıra hormonal, sinir sisteminden kaynaklı bir problem ya da anatomik bir sorundan dolayı da erken boşalma sorunu ile karşılaşabilmek mümkündür.

Bu konu ile ilgili hatırlanması gereken bazı bilgiler de bulunmaktadır. Çoğu erkek ilk cinsel deneyimlerinde erken boşalma eğilimindedir. Yani ilk ilişki de gerçekleşen duruma bağlı olarak hastalık tanısı konulmamalıdır. Ayrıca sonradan gerçekleşmeye başlayan erken boşalma sorununun altında yatan bazı organik rahatsızlıklar bulunabilir.

Boşalma refleksini kazanmak için ilaçlar ve bazı terapi yöntemleri tercih edilebilir. İlaçlarla birlikte tedavi edildiğinde kalıcı sonuçlar elde edilebilir. Erken boşalma problemi bir sağlık sorunun olduğu için doktor tarafından tavsiye edilmiş ilaçlarla tedavi edilebilir. Tedavi için öncelikle bireyin hangi faktörün etkisi ile erken boşalma sorunu yaşadığı bilinmelidir. Daha sonra tedaviye başlanılmalıdır. Tedavi için doktorun önerdiği krem, jel ya da spreyler tercih edilebilir. İnternet sitelerinde yer alan bilgilerin doğruluğu kesinlikle teyit edilmelidir. İçeriği bilinmeyen pek çok ürünün yan etkileri de bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki sizin sağlığınız her şeyden daha önemli.

156 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page